Kyocera Nóż ceramiczny Santoku 14cm JPN

Kyocera Nóż ceramiczny Santoku 14cm JPN

Cena: 649,00 zł

Dostępność: Dostępny

Dostawa: 48 godzin

Kyocera logoJesteśmy autoryzowanym sprzedawcą Kyocery w Polsce

Ilość sztuk: -+

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz innych produktów. Santoku posiada cienką, szeroką klingę, która pozwala ciąć lekko i gładko delikatne składniki, np. pomidory czy drób, bez uszkadzania ich wierzchniej warstwy. Charakterystyczny, obniżony czubek znacznie ułatwia siekanie ziół oraz szatkowanie twardych warzyw, takich jak marchewka czy rzodkiew.

 

Najnowsza seria noży ceramicznych Kyocera to estetyczne połączenie drewna Pakkawood i stali szczotkowanej z ciemną, indywidualnie wykańczaną klingą ceramiczną. Ergonomiczna, ręcznie wykonana rękojeść perfekcyjnie wpasowuje się w kształt dłoni, dzięki czemu ruchy nożem stają się bardziej naturalne, a praca w kuchni - wydajniejsza.

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

 

Wyjątkowo funkcjonalne noże z serii JPN są produkowane w oparciu o najwyższe standardy technologiczne firmy Kyocera. Stanowią zarazem hołd dla dziedzictwa kulturalnego Japonii i nawiązują do najlepszych tradycji japońskich kuźni. W 2014 r. nagrodzono je prestiżowym wyróżnieniem Red Dot Award za wybitne osiągnięcia w dziedzinie designu.

Ostrze - Wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)

Długość ostrza - 14cm

Rączka - Odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana