Kyocera Nóż ceramiczny szefa Santoku 16cm JPN

Kyocera Nóż ceramiczny szefa Santoku 16cm JPN

Cena: 709,00 zł

Dostępność: Dostępny

Dostawa: 48 godzin

Kyocera logoJesteśmy autoryzowanym sprzedawcą Kyocery w Polsce

Ilość sztuk: -+

Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz do siekania ziół i pracy z innymi produktami. Nóż Santoku posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.

 

Najnowsza seria noży ceramicznych Kyocera to estetyczne połączenie drewna Pakkawood i stali szczotkowanej z ciemną, indywidualnie wykańczaną klingą ceramiczną. Ergonomiczna, ręcznie wykonana rękojeść perfekcyjnie wpasowuje się w kształt dłoni, dzięki czemu ruchy nożem stają się bardziej naturalne, a praca w kuchni - wydajniejsza.

Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.

 

Wyjątkowo funkcjonalne noże z serii JPN są produkowane w oparciu o najwyższe standardy technologiczne firmy Kyocera. Stanowią zarazem hołd dla dziedzictwa kulturalnego Japonii i nawiązują do najlepszych tradycji japońskich kuźni. W 2014 r. nagrodzono je prestiżowym wyróżnieniem Red Dot Award za wybitne osiągnięcia w dziedzinie designu.

Profesjonalny nóż ceramiczny Kyocera JPN, Santoku 16 cm.

Ostrze: Ceramika

Twardość: Ceramika

Długość całkowita: 29 cm

Długość ostrza: 16 cm

Szerokość Klingi: 4,8 cm

Grubość klingi: ok. 1,8 mm

Waga: ok. 100 g